Торжественная часть в ДК ХТЗ по поводу выигрыша харьковским "Металлистом" Кубка СССР! 1988 год.

"Спортивная Газета" 

 

У Харкові в Палаці культури ХТЗ відбулося вшанування команди "Металіст" з нагоди виграшу Кубка СРСР!

Цієї ж червневої пори щовечора тисячі людей заповнювали трибуни стадіону "Металіст", де проходили гастролі відомого виконавця авторських пісень ОЛЕКСАНДРА РОЗЕНБАУМА.

У вечір, коли проводилася зустріч з героями кубкового фіналу, на трибунах помітно порідшало. Дізнавшись, у чому справа, співак також вирушив до Палацу культури тракторобудівників, де привітав футболістів, передав їм поздоровлення від своїх земляків - ленінградців. І, звичайно, виконав кілька пісень. Концерт продовжили актори харківських театрів і мистецьких колективів, самодіяльні артисти Харкова.

Але то було згодом. А спочатку винуватці свята з'явилися на сцені, посеред якої виблискував кришталевими гранями один з найпочесніших призів вітчизняного футболу, під звуки спортивного маршу харківського самодіяльного композитора О.Я.Алфімова. Гравців і тренерів поздоровили секретар обкому партії В.П.Дуравкін, заступник голови облвиконкому Л.П.Стасовський, голова облпрофради В.К.Чуб, заступник голови Всесоюзної ради ВДФСТ профспілок В.Г.Підгорний і перший секретар обкому комсомолу В.О.Єфремов. Вони вручили гравцям почесні грамоти, пам'ятні призи, подарунки.

Генеральний директор виробничого об'єднання "Завод ім. В.О.Малишева" В.В.Пивоваров назвав команду невід'ємною складовою частиною багатотисячного робітничого колективу. А генеральний директор виробничого об'еднання "Велосипедний завод ім. Г.І.Петровського А.К.Шевчук повідомив, що за рішенням ради трудового колективу спортивними велосипедами премійовано весь колектив футбольної команди.

Особливо теплим і щирим був виступ льотчика-космонавта, Героя Радянського Союзу харків'янина В.В.Васютіна. Він побажав гравцям "Металіста" успіхів у розиграші Кубка кубків, розповів, що зустрічався перед від'їздом до ФРН з футболістами збірної СРСР. Про це говорив і начальник відділу футболу Держкомспорту УРСР М.Ф.Фоміних. Ведучий вечора голова облспорткомітету В.М.Зуб зачитав вітальні телеграми від команди київського "Динамо", дніпропетровського "Дніпра" та інших колективів вищої ліги.

На закінчення виступив головний тренер "Металіста" Є.П.Лемешко, який подякував за підтримку і поздоровлення, досить самокритично оцінив гру команди в нинішньому сезоні. Він розповів про найближчі завдання, пообіцяв нелегке життя конкурентам "Металіста" в чемпіонаті СРСР і європейському клубному турнірі.




Наверх


© 2009-2023 E.Argunov, V.Biloshenko